سبد خرید شما در حال حاضر خالی است!
اجرای رابیتس و رابیتس کاری سقف و نما
رابیتس یکی از پر کاربردترین و رایج ترین سقف های کاذب هست که در ساختمان ها کار می شود. رابیتس کاری در چند مرحله انجام می شود که بعد کسب اطلاعات از اجزای تشکیل دهنده سقف رابیتس در این مطلب می خواهیم با مراحل اجرای سقف رابیتس آشنا شویم. اجرای سقف رابیتس به طور کلی در سه مرحله انجام می گیرد.
1- نصب میلگردهای آویز
میلگردهای آویز به دو روش دفنی و جوشی مرسوم هستند که یا پیش از آن در سقف اصلی دفن شده اند و یا باید در زمان رابیتس کاری آنها به سقف یا تیر آهن ها جوش بدهیم . وظیفه اصلی میلگرد های آویز انتقال بار اصلی سقف کاذب به سقف اصلی است. در هنگام اجرا باید نکاتی در نظر گرفته شود که مهمترین آن فاصله بین میلگردهاست و باید نهایتا 60 سانتیمتر و در صورت اجرای کار سنگین و شلوغ به30 سانتیمتر می رسد. در این مرحله با اجرای خط تراز میلگردهای آمیز را یکدست شده و نبشی های حمال را بوسیله جوش به آن متصل و برای ایجاد طرح مورد نظر میلگردهای فرعی با فاصله 15 تا 25 سانتی متر از نبشی ها جوش داده می شود.
2- نصب رابیتس
در این مرحله توری رابیتس روی میلگرد ها قرار می گیرد و محکم می شوند . برای محکم کردن توری می توان از روش جوش دادن استفاده نمود ولی بهتر است از سیم های گالوانیزه معروف به سیم رابیتس بندی استفاده نمایید. سیم رابیتس بندی کمک می کند تا توری فولادی به زیرسازی انجام شده در مرحله اول متصل شود. باید توجه نمود در محل های بهم رسیدن توری های رابیتس یک اورلب 7 تا 10 سانتی متری در نظر گرفته شود و توری ها به وسیله سیم رابیتس بندی بهم متصل گردد. در تمامی مراحل نصب توری اجرای کنترل تراز قسمت های مختلف و سقف اصلی ضروری است چون در مرحله سفید کاری و اجرای روکش نمت کاری برای این اختلاف ها نمی توان انجام داد. نکته دارای اهمیت در انتخاب رابیتس ، جنس فولادی بکار رفته در آن و وزن و تعداد ستون های کار است که با توجه به میزان فاصله میلگرد ها باید انجام گیرد. اگر فاصله بین میلگرد ها زیاد است برای جلوگیری از شکم دادن گچ بهتر است از رابیتس با تعداد ستون بیشتر و وزن سنگین تر استفاده شود.
3- گچ کاری رابیتس
گچ کاری مرحله پایانی است که پس از نصب رابیتس انجام می گیرد. در این مرحله ابتدا توری فلزی با گچ سفید پر شده تا توری کاملا پوشیده شود . بعد از آن با ملاتی از سیمان، پودر و خاک سنگ پوشیده شده و در مرحله آخر با ملات سیمان بصورت آستری روی آن قرار می گیرد و روکش نهایی به دقت پرداخت می شود تا سطحی کاملا یکنواخت به وجود آید.
بهترین شرایط آب هوایی برای گچ کاری بالای 5 درجه سانتی گراد است . اندود گچ در دمای پایینتر از 5 درجه با تاخیر خشک می شود و این امر باعث فروکش کردن گچ در سطح می گردد و گچ را پفکی کرده و مقاومت فشاری گچ کم شده و به راحتی تغییر شکل می دهد که حتی با بتونه و رنگ هم این ایراد مرتفع نمی شود.
مدیریت پرسنل و زمان بندی رابیتس کاری
برای اجرای سقف رابیتس حداقل به 4 نفر در مسئولیت های زیر نیاز است که با توجه به زمانبندی پروژه و افزایش سرعت کار می توان تعداد را بیشتر نمود.
- جوشکار برای اجرای زیرسازی اولیه رابیتس بندی
- کمک جوشکار برای رساندن ابزار و مصالح به جوشکار
- رابیتس بند
- وردست رابیتس بند
برای اجرا سقف های ساده با گچ سفید ، 2 استاد کار ماهر و یک کارگر ماهر گچ ساز می تواند در یک روز کاری 30 تا 40 متر مربع را اجرا نمایند. اما در مورد اجراهای طرح دار با توجه به مهارت استاد کارها به اجرای طرح و درک معماری و پرسپکیو آنها و میزان پیچیدگی طرح و ابزار لازم کار زمان اجرا متفاوت است و نمی توان زمان بندی دقیقی در نظر گرفت.
از نمونه دستگاه های مورد نیاز برای رابیتس کاری میتوان به دستگاه جوش ، انبر آرماتوربندی ، قیچی میلگرد بری ، شاقول و… نام برد .
در اجرای رابیتس بندی نمای ساختمان به دلیل اینکه باید وزن سنگینی را تحمل کند از رابیتس 13 ستونه با وزن سنگین استفاده می کنند اما در سقف های کاذب وزن و تعداد توری رابیتس با توجه به نکات گفته شده انتخاب می شود.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.