انواع یونولیت یا فوم ساختمانی و کاربرد آن‌ها

همان‌طور که می‌دانید یونولیت ماده‌ای با وزن کم و معمولا سفید رنگ است و بیش‌تر کاربرد این محصول در بسته‌بندی‌ها و عایق‌کاری‌های ساختمان می‌باشد. در واقع یونولیت، فوم یا ورق‌های سقفی امروزه جز مصالح ضروری ساختمان محسوب می‌شوند؛ چرا که این پلیمر عایق رطوبت، صدا و گرما بوده که در قسمت‌های مختلفی از ساختمان به کار گرفته می‌شود. به‌خصوص در مناطق مرطوب و با آب‌وهوای همیشه بارانی استفاده از انواع یونولیت می‌تواند یک نکته مثبت در مورد پیکربندی یک ساختمان باشد. ما در این مقاله کاربرد انواع یونولیت یا فوم ساختمانی را بررسی کرده و به کاربرد هر کدام از آن‌ها می‌پردازیم.

انواع یونولیت ساختمانی

1. یونولیت فشرده

یونولیت فشرده یکی از انواع یونولیت است که به دلیل فشرده شدن مواد سازنده آن و قرار گرفتن در قالبی که سبب تشکیل شکل نهایی آن می‌شود، دارای وزن بالایی است. از خصوصیات بارز یونولیت یا فوم فشرده می‌توان به قابلیت ترکیب با عایق‌های دیگر اشاره کرد. درواقع می‌توان آن را به صورت ترکیبی با دیگر فوم‌های آکوستیک، پشم سنگ و… استفاده نمود. این کار سبب افزایش کاربرد صداگیری و می‌شود.

این یونولیت مقاومت بالایی دارد از این رو کاربرد بیشتری نسبت به یونولیت‌های دیگر دارد. از کاربرد های رایج یونولیت فشرده در صنعت ساختمانی، صنعت خودروسازی، صنایع غذایی، مجسمه‌سازی، درب‌های ضدسرقت، عایق‌کاری و… می‌توان اشاره کرد.

یکی از انواع یونولیت‌های فشرده، یونولیت ورق فشرده فرتاش است. این یونولیت دارای دانسیته بالای 40 است. لازم به ذکر است این یونولیت کاملا خالص است.

2. یونولیت سقفی استاندارد

دومین نوع یونولیت، یونولیت سقفی استاندارد است. از این یونولیت به عنوان قالب بتن در سقف‌های دال یک طرفه یا اصطاحا تیرچه بلوک استفاده می‌شود. معمولا این یونولیت به صورت مکعب مستطیل استفاده می‌شود و دارای ابعاد 200،50 و 25 است. دانسیته یونولیت سقفی ملاک اصلی تشخیص وزن آن است. دانسیته یونولیت سقفی متفوات است و بر اساس کاربرد آن در نمونه‌های مختلف تولید می‌شود که معمولا بین 7 تا 8 کیلوگرم بر متر مربع است.

اگر قصد استفاده از این فوم های ساختمانی را دارید، باید توجه کنید که استانداردهای لازم که توسط مرکز استاندارد تعیین می‌شود را داشته باشد.

یونولیت سقفی

3. یونولیت دیواری

در بعضی از موارد، از یونولیت برای دیوار نیز استفاده می‌شود. این یونولیت معمولا به صورت یونولیت دیوارپوش فومی، فوم دیواری تزئینی، فوم دیوار پوش و پنل های سه‌بعدی مورد استفاده قرار می‌گیرد. یونولیت دیواری علاوه بر قدرت عایق بودن و جذب صدا، خاصیت تزئینی نیز دارد. در حقیقت ظاهر آن به صورتی است که جلوه خاصی به دیوار می‌بخشد. یونولیت دیواری دارای خاصیت‌هایی از قبیل صداگیر بودن، ضدضربه بودن، جلوگیری از ضربه در سالن‌های ورزشی، داشتن قابلیت شست و شو، برخورداری از ویژگی آنتی باکتریال و… است.

4. یونولیت تیرچه کرومیت

نمونه‌ای از این محصول نیز برای ساخت تیرچه کرومیت استفاده می‌شود. یونولیتی که برای ساخت تیرچه کرومیت مورد استفاده قرار می‌گیرد، همان‌طور که از نام آن پیداست در اجرای طرح‌های تیرچه کرومیت از آن در پوشاندن فضاهای بین تیرچه‌ها استفاده می‌شود و ساختار را برای بتن‌ریزی آماده می‌کند. این یونولیت‌ها از نظر ابعاد به دو دسته تقسیم‌بندی می‌شوند:

  • یونولیت تیرچه کرومیت در ابعاد ۱ متر طول، ۶۶ سانتی‌متر عرض و ۲۵ سانتی‌متر قطر
  • یونولیت تیرچه کرومیت در ابعاد ۱ متر طول، ۶۶ سانتی‌متر عرض و ۲۰سانتی‌متر قطر

یونولیت ساختمانی

یونولیت چه کاربرد هایی دارد؟

  • در جهت تولید بلوک‌های پلاستوفوم سقفی، به منظور ایجاد عایق حرارتی و صوتی استفاده می‌شود .
  • به عنوان عایق برودتی در سردخانه‌ها و یخچال‌های صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد .
  • در ساخت انواع فوم‌های بسته بندی و انواع یخدان‌ها استفاده می‌شود .
  • از ورق‌های پلاستوفومی تا ابعاد 100 در 200 سانتی متر به عنوان زمینه تابلوها مانند تابلوی اعلانات استفاده می‌شود .
  • از ورق هایی با ضخامت‌های گوناگون و یا دانه‌های فوم برای ساخت اشکال و حروف و یا ساخت ماکت و مواردی از این قبیل استفاده می‌شود .
  • از این فوم‌ها می‌توان برای تابلوهای تبلیغاتی و تزئینی استفاده کرد .
  • از ورق پلاستوفوم در عایق کاری ساختمانی و به عنوان جایگزین بلوک‌های سیمانی و سفالی در صنعت ساختمان استفاده می‌شود.

کاربرد های یونولیت در ساختمان

همانطور گفتیم بیش‌ترین کاربرد یونولیت در صنعت بسته‌بندی و ساختمان سازی است. از این محصول برای حفاظت از اجسام در برابر ضربه و حشرات موزی در صنعت بسته‌بندی استفاده می‌شود. هم‌چنین به منظور عایق‌کاری در ساختمان ها یا برای استفاده کمتر از تیرچه بلوک در سقف ساختمان ها از یونولیت استفاده می‌شود. به طور کلی هر مکانی که نیازمند عایق‌کاری باشد، از این ماده استفاده می‌شود و در مقایسه با سفال از قدرت بیش‌تری برخوردار است. به همین دلیل برای مصالح ساختمانی و اماکن جهت عایق‌کاری حرارتی و صوتی یونولیت بهترین گزینه است.

یونولیت‌هایی که در ساخت آن‌ها از فوم‌های ایرانی استفاده می‌شود معمولا در برابر حرارت از خود مقاومت ندارند. اما یونولیت‌هایی که در آن از فوم خارجی استفاده می‌شود، معمولا در برابر حرارت عایق خوبی هستند.

کاربرد یونولیت در ساختمان

مزایای یونولیت ساختمانی

  • استفاده از یونولیت سبب می‌شود مصرف آهن و فولاد کاهش پیدا کند.
  • یونولیت در برابر زلزله مقاومت بسیار بالایی دارد.
  • حمل و نقل و استفاده از یونولیت بسیار آسان است. چرا که وزن سبکی دارد.
  • کاهش حجم بتن از دیگر مزایای استفاده از این محصول است.
  • در برابر صوت و حرارت عایق بسیار خوبی در مقایسه با محصولات دیگر است.

معایب یونولیت ساختمانی

  • افزایش تلفات جانی در هنگام آتش سوزی ساختمان، زیرا یونولیت به سرعت در آتش سوزی حجم خود را از دست می‌دهد.
  • عدم مقاومت در برابر حلال‌های آلی
  • امکان آسیب رسانی به لایه ازن در صورت استفاده از کلروفرم کربن در آن
  • قابلیت اشتعال در صورت رنگ آمیزی با رنگ‌های روغنی

کلام آخر

مطالب گفته شده در خصوص انواع یونولیت و کاربردهای آن در صنعت بسته‌بندی و ساختمان بود. یونولیت‌ها در انواع سقفی، دیواری، فشرده و یونولیت تیرچه کرومیت قابل استفاده هستند و هر کدام مشخصات و کاربرد های گوناگون در موارد مختلف دارند. جهت خرید و استعلام قیمت یونولیت در ابعاد دلخواه شما می‌توانید با ما در شهر مفتول از طریق شماره 54483_021 در ارتباط باشید.

admin
ارسال دیدگاه