یونولیت چیست ؛ کاربرد ، مزایا و معایب آن

انواع یونولیت

امروزه یونولیت به عنوان یکی از اصلی‌ترین و پرکاربردترین مصالح در ساختمان‌ها شناخته می‌شود. یونولیت‌ها به سبب مزایای زیادی که دارند، برای ساختمان‌سازی کاربرد ویژه‌ای دارند. کاهش وزن ساختمان، افزایش امنیت ساختمان در برابر زلزله، کاهش و صرفه‌‎جویی در هزینه، مقاومت بالا در برابر حرارت، رطوبت و صدا و… از جمله مزایای منحصر به فرد یونولیت است. از این رو از یونولیت در بخش‌های مختلف ساختمان به ویژه سقف و دیوار استفاده می‌شود. در این بخش قصد داریم بررسی کنیم که یونولیت چیست ؟ استفاده از یونولیت چه مزایا و معایبی داشته و کاربرد یونولیت چیست؟ در ادامه با ما همراه باشید تا با مزایا و معایب یونولیت به طور کامل آشنا شوید.

یونولیت چیست و چه کاربردی دارد؟

در پاسخ به سوال یونولیت چیست باید بگوییم سازه‌ای بسیار سبک است که از دانه‌های پلی‌استر فشرده ساخته شده است. به طور کلی یونولیت از 95% هوا و 5% پلاستیک ساخته می‌شود. ذرات پلاستیکی یونولیت از جنس استایرن مونومر ساخته می‌شود. از آنجایی که فوم‌های یونولیتی دارای خواص بسیار زیادی از جمله سبک وزنی، عایق حرارتی، عایق صوتی و… هستند، از این رو برای موارد بسیاری مورد استفاده قرار می‌گیرند. یونولیت دارای انواع مختلفی است که رایج‌ترین آن‌ها یونولیت سقفی، دیواری، بسته‌بندی و… است.

انواع یونولیت

انواع یونولیت

حال که به سوال یونولیت چیست پاسخ دادیم انواع یونولیت را بررسی می‌کنیم. همانطور که پیش‌تر گفته شد یونولیت‌ها دارای انواع مختلفی هستند. در این بخش قصد داریم به بررسی برخی از رایج‌ترین انواع یونولیت بپردازیم.

یونولیت فشرده

یونولیت فشرده، یکی از انواع یونولیت‌های ساختمانی است. این یونولیت دارای دانسیته بالای 40 بوده و فشردگی آن بالا است. از این رو وزن نسبتا بیشتری نسبت به انواع دیگر دارد. یونولیت فشرده در صنایع مختلفی از جمله خودروسازی، مجسمه‌سازی، ساختمان‌سازی و… استفاده می‌شود.

یونولیت سقفی

یونولیت سقفی نیز در میان انواع یونولیت کاربرد زیادی دارد. از یونولیت سقفی نیز در ساختمان‌سازی استفاده می‌شود. از یونولیت سقفی به منظور ساخت قالب بتن در سقف‌های دال یک طرفه یا سقف تیرچه بلوک استفاده می‌شود. یونولیت‌های سقفی مستطیل شکل بوده و دانسیته آن‌ها 12 است.

یونولیت دیوار

همانطور که از نامش پیداست معمولا برای استفاده در دیوار ساختمان کاربرد دارد. از جمله مواردی که از این یونولیت استفاده می‌شود می‌توان به دیوارپوش فومی، فوم دیوار ترئینی، فوم دیوارپوش و پنل‌های سه بعدی دیوار اشاره کرد.

یونولیت تیرچه کرومیت

یونولیت‌های مورد استفاده در تیرچه کرومیت معمولا به دو دسته تقسیم می‌شوند. دسته اول تیرچه کرومیت هایی هستند که در ابعاد 1 متر طول، 66 سانتی‌متر عرض و 25 سانتی‌متر قطر تولید می‌شوند. نوع دیگر در ابعاد 1 متر طول، 66 سانتی‌متر عرض و 20 سانتی‌متر قطر تولید می‌گردد.

ویژگی‌های یونولیت چیست ؟

امروزه از یونولیت در صنعت ساختمان‌سازی و دیگر صنایع به طور گسترده‌ای استفاده می‌کنند. علت این امر ویژگی‌های خاص یونولیت نسبت به مصالح مشابه است. از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های یونولیت می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • یونولیت‌ها از وزن بسیار کمی برخوردار هستند.
  • در برابر رطوبت و حرارت مقاومت بسیار بالایی دارند.
  • به عنوان یک عایق صوتی عالی عمل می‌کنند.
  • نصب یونولیت و حمل و نقل آن آسان است.
  • استفاده از آن سبب صرفه‌جویی در دیگر مصالح ساختمانی نیز می‌شود.
  • قابل بازیافت بوده و طول عمر بالایی دارند.
  • سبب افزایش سرعت در ساختمان‌سازی می‌شود.

مزایای یونولیت

مزایای یونولیت

مزایای یونولیت با توجه به ویژگی‌های زیادی که دارد، بیشتر از معایب آن است. در این بخش برخی از مزایای یونولیت را به طور مختصر بیان کردیم:

  • اصلی‌ترین مزایای یونولیت ، این است که در برابر حرارت و رطوبت مقاومت بسیار بالایی دارد.
  • مستحکم و با دوام است.
  • به راحتی می‌توان آن را بازیافت کرد.
  • یونولیت به اشکال و ابعاد مختلفی تولید می‌شود.
  • سبک و قابل حمل است.
  • در برابر ضربه و فشار مقاومت بالایی دارد.

معایب یونولیت

معایب یونولیت در برابر مزایایی که دارد طبیعتا کمتر است. اما این سازه نیز مانند دیگر مصالح ساختمانی، دارای نقاط ضعفی است که در ادامه به آن پرداخته‌ایم:

  • در برابر حلال‌های آلی مقاومت ندارد.
  • از دیگر معایب یونولیت می‌توان به آسیب به لایه اوزن اشاره کرد. البته این مسئله فقط در مورد یونولیت‌هایی صدق می‌کند که از کلروفلوروکربن‌ها ساخته شده اند.
  • در صورتی که با رنگ روغن رنگ‌آمیزی شود، قابلیت اشتعال دارد.

یونولیت بهتر است یا بلوک؟

یونولیت، از گذشته تاکنون جایگزین بسیار مناسبی برای بلوک بوده است. اما همچنان ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که یونولیت بهتر است یا بلوک؟ در پاسخ به این سوال، می‌بایست ابتدا به کاربردی موردنظر توجه نمود. در مطالب فوق در مورد مزایای استفاده از یونولیت صحبت کردیم. این سازه در مقایسه با بلوک دارای مزایای زیادی است. مهم‌ترین مزیت آن نیز سبک بودن یونولیت است که در نتیجه سبب سبک شدن ساختمان و مقاومت بیشتر آن در برابر زلزله می‌شود.

همچنین به کارگیری یونولیت در ساختمان بسیار آسان بوده و از سوی دیگر مقاومت بالایی در برابر حرارت، صدا و رطوبت دارد. در فرآیند نصب فوم یونولیت معمولا با مشکل خاصی رو به رو نمی‌شوید. از طرفی قیمت یونولیت نسبت به بلوک پایین تر بوده و تا میزان زیادی در هزینه شما صرفه‌جویی می‌شود. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت در مقایسه یونولیت با بلوک، استفاده از یونولیت به صرفه‌تر و پرکاربردتر است.

کلام آخر

در مطالب فوق در مورد اینکه یونولیت چیست چه کاربردی دارد به طور کامل صحبت کردیم. چنانچه قصد استفاده از یونولیت در ساختمان‌سازی را دارید، بهتر است ابتدا مطالب فوق را به طور کامل مطالعه نموده و با اطمینان خاطر اقدام به خرید کنید. شهر مفتول، معتبرترین تولیدکننده صنایع مفتولی از جمله توری مش، توری حصاری، مفتول گالوانیزه، مفتول مسوار، پشم شیشه، واتراستاپ، سیم آرماتوربندی و… است.

به منظور خرید یونولیت با قیمت مناسب و با کیفیت تضمینی می‌توانید با شماره 02154483 تماس بگیرید. همچنین علاوه بر تماس تلفنی، سفارش خود را به صورت آنلاین نیز میتوانید ثبت نمایید.

admin
ارسال دیدگاه