انواع توری مرغی و مشخصات و نحوه تولید آن‌ها

انواع توری مرغی

توری مرغی در مقایسه با سایر توری‌ها از مفتولی نازک و سبک تولید می‌شود. از این توری در ساختمان‌سازی، کشاورزی و ایجاد عایق برودتی و حرارتی با پشم شیشه استفاده می‌شود. توری مرغی در انواع ایرانی و خارجی (چینی) یافت می‌شود. نوع ایرانی این توری، کیفیت بالاتری نسبت به نوع خارجی آن داراست. توری مرغی ایرانی شامل توری مرغی گالوانیزه گرم  و سرد است. در صورتی که در نوع خارجی آن فقط از گالوانیزه سرد استفاده می‌شود. هر کدام از انواع توری های مرغی مزایای خاص خود و مشخصات فنی متفاوتی دارند. در ادامه می‌توانید با انواع توری های مرغی ایرانی و چینی ، گالوانیزه و پلاستیکی ، و تحوه تولید هر کدام از آن‌ها آشنا شوید. ما در این مقاله نیز به مشخصات فنی انواع توری مرغی ، ابعاد، چشمه، ضخامت و… نیز اشاره خواهیم کرد.

انواع توری مرغی

به‌طور کلی سه نوع مفتول برای تولید توری مرغی مورد استفاده قرار می‌گیرد:

1. توری مرغی گالوانیزه گرم

این محصول با استفاده از سیم مفتول‌هایی از جنس گالوانیزه گرم تولید می‌گردد. همچنین از وزن بالاتر نسبت به توری مرغی چینی برخوردار است. مفتول‌های مورد استفاده در ساخت توری مرغی گالوانیزه گرم ضخیم‌تر بوده و از استحکام بالاتری برخوردار است. این نوع توری معمولا برای مصارف بلند مدت یا در معرض رطوبت، مواد اسیدی و خورنده مناسب است. بنابراین طبیعی است که این نوع توری مرغی در مقایسه با محصولات مشابه از قیمت بالاتری برخوردار باشد. از این محصول تنها نمونه ایرانی آن در بازار موجود است.

2. توری مرغی گالوانیزه سرد

انواع نورد سرد توری فلزی از وزن کم و استحکام بالاتری نسبت به محصولات مشابه چینی برخوردار است. مفتول‌های مورد استفاده در ساخت این مدل توری‌ها از ضخامت کم‌تری برخوردارند. بنابراین این مسئله باعث کاهش وزن نهایی محصول خواهد شد. لازم به ذکر است این محصول قیمت مناسب‌تری نسبت به نوع گالوانیزه گرم دارد. در بازار آهن‌آلات ایران هر دو نمونه توری مرغی ایرانی و چینی موجود و قابل خرید است.

3. توری مرغی پلاستیکی

توری پلاستیکی یکی از انواع توری ‌های مرغی است که از چشمه‌ها، وزن‌ و ضخامت‌های مختلفی ساخته می‌شود. توری پلاستیکی از فرآیند اکستروژن، بافندگی یا گسترش تولید می‌شود. برخی از افزودنی‌ها می‌تواند در طول فرآیند اکستروژن موجب تولید رنگ‌های مجزا و خواصی مانند تثبیت‌کننده در برابر نور ماورابنفش شود. پلاستیک به کار رفته در تولید توری پلاستیکی بسیار مهم است. لازم به ذکر است نباید از پلاستیک‌های دست دوم استفاده کرد. زیرا باعث خشکی زود هنگام توری می‌شود. در نتیجه در حین کار با آن منجر به شکستن و خرد شدن توری می‌شود.

انواع توری مرغی

مشخصات توری مرغی

توری مرغی ظاهری شبیه به توری گابیون دارد. اما از نظر کاربردی می‌توان گفت این توری اغلب جهت محصور کردن و نگهداری از حیوانات خانگی استفاده می‌شود. جنس توری مرغی از سیم مفتول است. اگر به ظاهر این توری‌ها دقت کنید، متوجه شبکه‌های شش‌ضلعی آن خواهید شد. سیم‌های مفتول با تابیدن دورهم، به یکدیگر متصل ‌شده و توری را تشکیل می‌دهند. در محل اتصال، مفتول‌ها چند دور به یک‌دیگر تابیده‌شده‌اند تا موجب پایداری بیشتری شود.

· ضخامت توری مرغی

اغلب تولید توری‌های مرغی در محدوده ضخامت 0.7 میلی‌متر تا 1.2 میلی‌متر انجام می‌شود. اگر هنگام خرید این توری‌ها با واحد Gauge مواجه شدید، تعجب نکنید. برای بیان مشخصات فنی و ضخامت این توری‌ها، از واحد Gauge استفاده می‌شود. هرچه ضخامت توری بیشتر باشد، عددی که جلوی این واحد اندازه‌گیری می‌آید کمتر خواهد بود. برای نمونه، Gauge 22  همان ضخامت 0.7 میلی‌متر و Gauge 18 برابر با ضخامت 1.2 میلی‌متر است.

· طول و عرض توری مرغی

توری‌های مرغی توسط تولیدکنندگان داخلی و خارجی متعددی تولید می‌شوند. هرکدام ابعاد مخصوص دارند. تولید توری مرغی در شهر مفتول در ابعاد 45*120 سانتی‌متر صورت می‌گیرد.

· قطر چشمه توری

تمام توری‌ها دارای شبکه‌هایی شبیه به هم هستند که به آن‌ها چشمه گفته می‌شود. چشمه‌ها می‌توانند به شکل لوزی، شش‌ضلعی و حتی دایره‌ای باشند. اما همان‌طور که گفته شد، چشمه توری مرغی اغلب از نوع شش‌ضلعی است. قطر چشمه این توری‌ها معمولا بین 0.5 تا 1 اینچ است. ازآن‌جایی‌که از این توری‌ها اغلب برای نگه‌داری مرغ استفاده می‌شوند، می‌توان از مدل‌هایی با چشمه بزرگ‌تر استفاده کرد.

مشخصات توری مرغی

مزایای توری مرغی

توری مرغی علاوه بر مقاومت خوبی که دارد، انعطاف‌پذیر است و برش آن آسان است.بر خلاف سایر توری‌ها این توری قابلیت نصب آسانی دارد.

توری های مرغی به دلیل گالوانیزه شدن مقاومت خوبی در انواع شرایط آب‌وهوایی دارند. به گونه‌ای که حتی تا ۴۰ سال دوام می‌آورند. از این رو یکی از بهترین انتخاب‌ها برای حصارکشی است. البته علاوه بر حصارکشی در صنایع گوناگون نیز دیده می‌شود. کاربرد  این توری موجب شده یکی از پرفروش‌ترین توری‌های موجود در بازار شود. علاوه بر این، توری مرغی به صورت متری در طول، اندازه چشمه و ابعاد متنوعی موجود است.

نحوه تولید و ساخت توری مرغی

فرآیند تولید توری مرغی به دو صورت انجام می‌شود، روش خودکار و و روش دستی. در ادامه به توضیح کامل این دو روش می‌پردازیم:

· روش خودکار

  • در روش خودکار، مفتول را در دستگاه قرار می‌دهند و روکش بر روی آن قرار می‌گیرد.
  • در مرحله بعد، مفتول روکش دار، وارد بخش حصاربافی می‌شود.
  • در مرحله سوم، مفتول‌ها به هم پیچ می‌خورند و قالب لوزی شکل، شکل می‌گیرد.
  • در انتها، به وسیله سیم پیچ اتوماتیک، ابتدا و انتهای توری محکم می‌شود.

· روش دستی

  • در روش دستی، از هیچ دستگاهی استفاده نمی‌شود.
  • تولید این محصول به صورت دستی و توسط اشخاص انجام می‌شود.
  • در این روش سیم مفتول گالوانیزه را دور قالب می‌پیچند تا بگیرد.
  • در مرحله بعد دو سر حصار را با پیچ گوشتی می‌بافند.
  • در انتها توری مرغی های آماده شده را به صورت رول در می‌آورند.

تفاوت توری مرغی تولید ایران و خارج

کیفیت محصول داخلی توری مرغی به نسبت محصولات دیگر کشورها بالاتر است. همچنین دوام و ماندگاری بلند مدت‌تری نیز دارند. زیرا درصد پایینی از کربن در ساختار آن وجود دارد.  این مسئله باعث ایجاد ساختار محکمی می‌شود. جنس مرغوب مفتول گالوانیزه آن باعث شده تا توری مرغی استحکام بیشتری داشته باشد.  پیشنهاد می‌شود حتما از محصول ساخت ایران استفاده کنید. زیرا از این طریق هم از کالای ایرانی حمایت می‌کنید و هم عمر سقف خود را افزایش می‌دهید. بدین گونه ترکیب توری مرغی و پشم شیشه با ورق گالوانیزه یا ورق رنگی می‌تواند انتخاب بسیار مناسبی برای پوشش سقف مکان‌های مختلف باشد. زیرا هم عایق بسیار خوبی بوده و هم دوام سقف تا سالیان زیاد تضمین می‌شود.

کلام آخر

تولیدکنندگان معتبری در سطح کشورمان در حال فعالیت هستند که موفق شده‌اند محصولات تولیدی خود را در نقاط مختلف کشور ارائه بدهند. یکی از آن‌ها مجموعه شهر مفتول است. شما می‌توانید برای آشنایی بیشتر با محصولات مفتولی و خرید توری مرغی یا توری‌های متنوع جهت حصارکشی با همکاران ما در تماس باشید. همین حالا با شماره 37556_021 تماس حاصل فرمایید و از مشاوره رایگان بهره‌مند شوید.

admin
ارسال دیدگاه