همانطور که میدانید محصولات فولادی در انواع مختلف و شکلهای مختلفی تولید میشوند. هر کدام از این محصولات کاربردهای مختص به خود را دارند. یکی از محصولات مهم فولادی که نقش مهمی در ساختمان و ساختوساز دارد میلگرد می باشد. به عبارتی میلگرد یکی از مصالح حیاتی و مهم در صنعت ساختمان به شمار می رود. میلگرد همانطور که میدانید در انواع میلگرد ساده و آجدار به روشهای متفاوت و طی مراحل خاصی تولید میشود. از این رو ما تصمیم گرفتیم در این مقاله در خصوص روش ساخت میلگرد ساده در سایزهای گوناگون و مراحلی که در فرآیند تولید آن طی میشود را برای شما عزیزان بررسی کنیم. پس با ما همراه باشید.
روش تولید و ساخت میلگرد ساده
روش ساخت و تولید میلگرد ساده بر روی خواص مکانیکی و فیزیکی و ظاهر آن تاثیر بسزایی دارد. این در حالی است که رعایت نکردن روش تولید استاندارد و یا خرید میلگرد نامناسب در سایزهای اشتباه، برای یک منطقه جغرافیایی، ممکن است زیانهای جبرانناپذیری را به بار آورد. کارخانههای هر کشور، فرآیند تولید خود را بر اساس شرایط اقلیمی و نیاز بازار همان کشور انتخاب میکنند. این انتخاب به 4 روش متداول است. احداث و راهاندازی خط تولید میلگرد ساده بسیار پر هزینه و زمان بر است. از این رو این فرآیند پس از تاسیس کارخانه تغییری نمیکند.
در مجموع، روش تولید میلگرد های ساده به این صورت است که ابتدا آهن در کورههای عظیمی ذوب میشود. پس از کششهای متوالی، این قطعه آهن شکلی مانند استوانه به خود میگیرد. سپس استوانه مذکور برش خورده و میلگرد ساده تولید میشود. در نهایت میلگرد تولیدی، خنک شده و برای بستهبندی آماده میگردد.
مراحل ساخت میلگرد ساده به روش نورد گرم
بهطور کلی، فرآیند تولید اکثر مقاطع فولادی همچون میلگرد، تیرآهن و نبشی مستلزم تولید شمش فولادی و یا بیلت است. از این رو، مراحل اولیه تولید میلگرد ساده و ساخت آن با تولید بیلت آغاز میشود.
پس آن که شمشها تولید شد، حال باید برای ساخت میلگرد ساده آنها را آماده کرد. این کار با قرار دادن شمشها در کورههای با دمای 1100 درجه سانتیگراد (درجه نرم شوندگی) انجام میگیرد. لازم به ذکر است که بیلتها یا شمشها را از طریق یکسری جکهای هیدرولیکی در این کوره قرار میدهند. وقتی شمشها داخل کوره قرار گرفتند به وسيله جريانات گردآبی در دمای بالا جهت نورد آماده میشوند.
بعد از رسیدن شمشها به دمای مورد نظر، جهت ارسال به خط تولید نورد آماده میشوند. طی این فرآیند شمش فولادی نرم شده و از بین غلتکهایی با سایزهای متفاوت عبور میکند. با انجام این فرآیند طی مراحلی که انجام میگیرد سطح مقطع آنها به دایره و قطر مناسب میرسد. در طی این مراحل ، از قطر میلگرد کاسته شده و طول آن افزایش مییابد که به این مرحله رافینگ میگویند. به عبارتی فرآیند رافینگ طی سه مرحله از قطر شمشها میکاهد و به طول آنها میافزاید. بعد از مرحله رافينگ بدون گذراندن مراحل استندها (مرحلهای برای آجدار کردن میلگرد) به مرحله قیچی متراژ میروند که جهت برش میلگرد های تولید شده در طولهای مشخص به کار برده میشود.
سپس میلگرد های ساده تولیدی در زیرگیوتینهای بستهبندی، طبق استاندارد ایزیری ایران (ISIRI) برش داده میشوند. در مرحله آخر میلگردها به صورت بندیل بستهبندی میشوند.
بندیل به مقداری میلگرد که با استفاده از مفتول به هم بسته شدهاند گفته میشود. برای این کار باید از افراد متخصص استفاده شود. در صورتی که میلگردها محکم به هم بسته نشوند، احتمال به وجود آمدن مشکل در حملونقل آنها وجود دارد.
مراحل ساخت میلگرد ساده به روش نورد سرد
تولید میلگرد ساده در روش نورد سرد، تا مرحله رافینگ که سه مرحلهای میباشد، همانند روش نورد گرم ادامه دارد. اما پس از این مرحله در روش نورد سرد، شمش وارد مرحله خنککاری شده و سرد میشود.
پس از انجام فرآیند خنککاری، شمشها از نو وارد مرحله نورد میشوند. به دلیل اینکه در این روش نرمشدگی وجود ندارد، این بار تعداد غلطکهای بیشتری برای تولید میلگرد ساده نیاز است.
تولید میلگرد ساده به روش نورد سرد سبب میشود مقاومت و سختی این محصول افزایش چشمگیری داشته باشد. در نهایت محصولی با مقاومت بالا تولید میشود.
مراحل ساخت میلگرد ساده به روش ترمکس
تولید میلگرد ساده به روش ترمکس از نظر برخی مقرونبهصرفه و اقتصادی به نظر میرسد. اما طی این روش، از مقاومت و سختی میلگرد کاسته میشود که شاید برای استفاده در کاربردهای مختلف مناسب نباشد.
در روش ترمکس، میلگرد تولیدی در فرآیند نورد گرم را با ورود به محفظه خنکسازی که همانند یک لوله است به سرعت با آب و روغن خنک میکنند. این امر سبب شکننده شدن میلگرد خواهد شد. به دلیل سرعت بالای این مرحله که سبب داغ ماندن مرکز میلگرد میشود، در مرحله بعدی این گرما به سطح میلگرد آمده و سبب افزایش شکلپذیری این محصول خواهد شد.
مراحل ساخت میلگرد ساده به روش آلیاژسازی (میکرو آلیاژی)
فرآیند تولید میلگرد ساده به روش میکروآلیاژی، بسیار مشابه فرآیند نورد گرم میباشد. تنها تفاوت این دو روش، در این میباشد که در فرآیند آلیاژسازی میتوان عناصر آلیاژی مانند وانادیوم، نیوبیوم، تیتانیوم و… به فولاد افزود. اینکار سبب میشود خواص مکانیکی و فیزیکی محصول بهطور کامل تغییر کند و برای استفاده در کاربردهای مختلف مناسب شود.
با تولید و ساخت میلگرد های ساده به روش آلیاژسازی، خواص مکانیکی و فیزیکی مرکز و سطح میلگرد یکسان خواهد بود؛ زیرا میلگرد در دمای هوا سرد خواهد شد.
کلام آخر
با توجه به مطالب گفته شده در خصوص روش تولید و ساخت میلگرد و شرح مراحل فرآیند این محصول، اکنون با آگاهی کاملتری میتوانید این محصول را خریداری و استفاده نمایید. اگر قصد خرید میلگرد ساده در سایزهای 10، 6.5 و 5.5 را دارید میتوانید به سایت شهر مفتول مراجعه نمایید.
شهر مفتول با ارائه انواع محصولات مفتولی مانند مفتول گالوانیزه ، مفتول مسوار ، و انواع محصولات فولادی مانند میلگرد و تیرچه کرومیت و بتنی آماده ارائه انواع خدمات به شما عزیزان میباشد. برای خرید میتوانید با شماره 37556_021 تماس حاصل فرمایید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.