رابیتس یکی از انواع سقف کاذب می باشد. سقف کاذب رابیتس از پر کاربرد ترین نوع سقف بوده و ترکیبی از میلگرد و نبشی است. در این مقاله به بررسی دقیق تری از سقف های کاذب رابیتس و اجزای تشکیل دهنده ی آن می پردازیم.
رابیتس شامل توری های فولادی و به صورت مشبک است. اصولا قبل از گچ کاری نهایی در جهت زیر سازی بهتر این نوع سقف مورد استفاده قرار می گیرد. از طریق مفتول های گالوانیزه و مخصوص که سیم رابیتس بندی نامیده می شود، می توان رابیتس بندی را به صورت شبکه فرعی اجرا کرد. لازم به ذکر است که استفاده از میله های افقی و عمودی در جهت ثابت نگه داشتن آنها ضروری است. از سقف کاذب رابیتس در جهت ایجاد زیبایی و پوشاندن نمای زیرین کار استفاده می گردد.
مدت زیادی است که از رابیتس در صنعت ساختمان سازی استفاده می گردد. استفاده از این نوع سقف اگرچه دارای معایبی اندک است اما در بسیاری از موقعیت ها و مکان ها از این سقف استفاده می شود. یکی از مزایای اصلی رابیتس چسبیدن سریع ملات بر روی آن و عدم ترک خوردن است. با استفاده از انواع رابیتس مسطح و برجسته می توانید طرح دلخواه خود را روی سقف اجرا نمایید.
همان طور که در ابتدا گفتیم سقف کاذب رابیتس یکی از پرکاربرد ترین سقف های کاذب بوده که شامل میلگرد و نبشی است. همچنین تورهای گالوانیزه و گچ رویه ی آن را تشکیل می دهند. از مهم ترین مزایای استفاده از سقف کاذب رابیتس در ساختمان سازی سرعت مناسب اجرا، امکان اجرای طرح دلخواه و در دسترس بودن مزایا است.
اجزای تشکیل دهنده ی سقف رابیتس
با توجه به تعاریفی که از این نوع سقف کاذب به عنوان پرکاربرد ترین سقف کاذب در صنعت ساختمانی شد، هک اکنون می خواهیم اجزای تشکیل دهنده ی این سقف را بررسی نماییم که به شرح زیر می باشد:
- میلگرد های آویز: کار اصلی این جز انتقال بار اصلی سقف کاذب به سقف اصلی تیر آهن است. که به دو صورت فنی و جوشی است. کارایی میلگرد های جوشی به این صورت است که از طریق خم نمودن قسمت انتهای آویز های جوشی به اجزای سقف محل برای قسمت بعدی آماده خواهد شد. حداقل طول جوش می بایست 2 سانتی متر بوده و همچنین حداقل قطر میلگرد با توجه به وزن سقف کاذب مورد نظر 6 میلی متر است. میزان فاصله ی میلگرد های آویز به طور استاندارد می بایست 60 سانتی متر باشد که در ساخت و ساز جنس میلگردها مهم بوده و باید از جنس فولاد های نرمه باشد.
- نبشی های باربر: انتقال بار از میلگرد های آویز به سقف اصلی بر عهده ی این قسمت است. میزان سایز این نبشی ها به بار و فاصله های نبشی و طول آزاد آن وابسته است. اما به طور کلی حداقل سایر مورد نظر در حدود 3 سانتی متر و حداکثر آن 5 سانتی متر می باشد. بیشتر کاربرد نبشی در کناره سقف و کنج ها است. استفاده از نبشی هایی که از مواد بازیافتی تهیه شده اند چندان مناسب نخواهد بود.
- توری رابیتس: توری رابیتس یا پل قسمتی از سقف کاذب رابیتس بوده که از طریق اتصال مفتول های باریک به پای اصلی گالوانیزه تشکیل شده و به دو دسته پل های اصلی و پل های فرعی تقسیم می شود. استاندارد های خاصی برای این جزء از اجزای رابیتس معرفی نشده است. اما پر مصرف ترین ابعاد آن 200×80 سانتی متر است.
- سیم های گالوانیزه: از دیگر اجزای تشکیل دهنده ی سقف های کاذب رابیتس سیم های گالوانیزه است. به سیم های گالوانیزه رابیتس بندی نیز می گویند. نرمی این سیم ها در مقایسه با سیم های آرماتوربندی بیشتر بوده و خاصیت ضد زنگ دارند. کار اصلی سیم های گالوانیزه اتصال میلگرد های فرعی و نبشی های باربر به توری رابیتس می باشد.
- اندود گچ و سیمان: از آن جایی که نمای سقف کاذب در معرض عوامل محیطی نظیر رطوبت، هوای آزاد و… قرار می گیرد از اندود گچ و سیمان در جهت جلوگیری از امراض محیطی بر روی رابیتس ها استفاده خواهد شد. اجرای این قسمت از طریق دو مرحله که شامل پر کردن حفره ی توری رابیتس به وسیله ی گچ سفید در مرحله ی اول و استفاده از روکش نهایی از ملات سیمان در جهت پوشش نما و زیبایی کار در مرحله ی دوم انجام می گیرد.
هدف از این مقاله ارائه توضیحاتی راجع به اجزای تشکیل دهنده سقف کاذب رابیتس بوده است و امیدواریم برای شما مفید بوده باشد شما می توانید برای خرید رابیتس ، راهنمای خرید رابیتس را در قسمت مقالات مطالعه کنید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.