سقف تیرچه یونولیت چیست ؛ معرفی اجزا، ویژگی‌ها و کاربرد آن

ویژگی‌ سقف تیرچه یونولیت چیست ؟

امروزه به امنیت، مقاومت و مصالح استفاده شده در ساختمان‌ها اهمیت بسیاری می‌دهند. از این رو مهندسان سعی دارند تا حد امکان مصالحی به روز‌تر با کیفیتی بالا در سازه استفاده کنند. یکی از راهکار‌هایی که چند دهه اخیر مهندسان آن را به کار می‌گیرند، سقف تیرچه یونولیت می‌باشد. این سازه یکی از رایج‌ترین و محبوب‌ترین نوع سقف برای ساکنین ساختمان‌ها می‌باشد. جهت آشنایی بیش‌تر با ساختار این سقف با ما در این مقاله همراه باشید تا بدانید سقف تیرچه یونولیت چیست و با اجزای سقف تیرچه یونولیت ، ویژگی‌ سقف تیرچه یونولیت و کاربرد آن آشنا شوید.

سقف تیرچه یونولیت چیست ؟

در پاسخ به سوال سقف تیرچه یونولیت چیست باید بگوییم این سقف همانطور که از نامش پیداست از ترکیب تیرچه، بلوک سیمانی و بلوک سفالی تولید می‌شود. اجرای سقف تیرچه یونولیت یکی از رایج‌ترین روش‌ها در ساختمان‌سازی است.

معمولا مصالح ساختمانی تحمل نیروهای کششی را ندارد. از این رو استفاده از بتن و یا مصالح مشابه، کمکی به تحمل نیروهای وارد به ساختمان نمی‌کند. از طرفی نیز منجر به افزایش بار مرده می‌شود. به منظور جبران این مسئله معمولا از فولاد بیشتری استفاده می‌شود. امروزه به جای استفاده از بتن کششی از بلوک‌های یونولیتی استفاده می‌شود. استفاده از یونولیت  تا میزان زیادی سبب صرفه‌جویی در هزینه می‌شود.

ویژگی‌ سقف تیرچه یونولیت چیست ؟

ویژگی‌ سقف تیرچه یونولیت چیست ؟
ویژگی‌ سقف تیرچه یونولیت چیست ؟
  • از جمله مهم‌ترین ویژگی‌ سقف تیرچه یونولیت ، عایق بودن آن است. در صورتی که شما از تیرچه یونولیت در سقف استفاده کنید حرارت و صدای کمی منتقل می‌شود. از این رو می‌توان نتیجه گرفت این سقف یک عایق حرارت و صدای فوق‌العاده است.
  • از جمله ویژگی سقف تیرچه یونولیت ، استفاده از آن در صنعت ساختمان‌‎سازی و ساخت بلوک‌های سقفی و پانل‌های سه بعدی است.
  • از سقف تیرچه یونولیت به صورت گسترده به عنوان عایق در سردخانه ها، یخچال‌های صنعتی و انواع یخدان و ترموس استفاده می‌شود.
  • از دیگر ویژگی سقف تیرچه یونولیت این است که یونولیت‌ها به عنوان ضربه گیر در بسته‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • لازم به ذکر است استفاده از سقف تیرچه یونولیت در صورتی موثر است که مواردی مانند ایمنی در برابر آتش، مقاومت مصالح، شکل هندسی و روش اجرای صحیح در آن رعایت شود.

مراحل نصب سقف تیرچه یونولیت

  • برای نصب سقف تیرچه یونولیت ابتدا تیرچه‌ها روی سقف و در میان تیرآهن‌ها قرار می‌گیرند. حد فاصل قرارگیری این تیرچه‌ها 50 سانتی متر است.
  • در قدم بعدی بلوک‌ها در وسط تیرچه‌ها قرار خواهند گرفت. با این کار سقف ساختمان به طور کامل پوشش داده می‌شود.
  • پس از مرحله بلوک گذاری نوبت به استفاده از میلگردها می‌رسد. میلگردهای مش توری روی سقف قرار می‌گیرند. این کار سبب پوشش دهی بلوک‌ها می‌شود.
  • در مرحله بعدی بتن روی سقف ریخته شده و ابتدا با دست و سپس با غلطک سطح آن را صاف می‌کنند.
  • به منظور پوشش کامل و محکم شدن سقف، سیمان به طور کامل روی بلوک و درزهای موجود قرار می‌گیرد.

اجزای سقف تیرچه یونولیت

تیر‌ها

یکی از اجزای سقف تیرچه یونولیت تیرها هستند. دلیل استفاده از تیر‌ها در سقف‌های تیرچه یونولیت، قرار دادن تکیه‌گاه برای تیرچه‌ها می‌باشد. تیر‌ها که هم می‌توانند فولادی و هم می‌توانند بتنی باشند، بار سقف را به ستون‌ها منتقل می‌کنند. در واقع این بخش‌ها، اسکلت سازه را تشکیل می‌دهند.

تیرچه‌ها

تیرچه دومین اجزای سقف تیرچه یونولیت است. تیرچه‌ها همان‌طور که از نامشان پیداست، کوچک‌تر از تیر‌ها می‌باشند. در نتیجه نقش تیرهای فرعی را در سقف‌های تیرچه یونولیت ایفا می‌کنند. به این صورت که در فاصله‌های معین از یک‌دیگر قرار می‌گیرند و بین آن‌ها یونولیت جای می‌گیرد.

یونولیت‌های سقفی

یونولیت‌های سقفی از المان‌های مهم در این سقف‌ها می‌باشد. این مواد در اصله بین تیرچه‌ها قرار می‌گیرند به عبارتی نقش پر‌کننده را در این سقف‌ها دارند.

ژوئن

اجزای سقف تیرچه یونولیت
اجزای سقف تیرچه یونولیت

ژوئن‌ها، میلگرد‌هایی عرضی هستند که عمود بر تیرچه‌ها اجرا می‌شوند. نقش ژوئن ایجاد انسجام بیش‌تر در سقف‌ها می‌باشد. اگر دقت کرده باشید در سقف و کف بعضی از ساختمان‌ها هنگام راه رفتن لرزشی ایجاد می‌شود؛ با به کار بردن ژوئن‌ها می‌توان از این لرزش جلوگیری کرد.

اتکا

اتکا میلگردی می‌باشد با شکلی هندسی که به دو صورت یک طرفه و دو طرفه ساخته می‌شود. در حالت یک طرفه یک سر آن به طول حداقل ۶۰ سانتی‌متر از سر تیرچه، وارد آن می‌شود. سر دیگر دور تیر کلاف می‌گردد.

ابتدا و انتهای اتکا قلاب ۱۸۰ درجه ایجاد می‌شود. در حالت دو طرفه هر دو سر اتکا به طول ۶۰ سانتی‌متر درون تیرچه قرار می‌گیرد.

خاموت

از خاموت برای تقویت و پیوستگی بیش‌تر اتصالات تیر به ستون در سازه‌های بتنی استفاده می‌شود.

  1. آرماتور‌های حرارتی

آرماتورها نیز در انتهای کار همانند ژوئن‌ها، عمود بر تیرچه‌ها به صورت موازی قرار داده می‌شوند.

کلام آخر

اکنون که بررسی و معرفی سقف تیرچه یونولیت در این مقاله پرداختیم و شما را با ویژگی‌های این نوع سقف آشنا کردیم؛ می‌توانید با استفاده از آن در ساختمان خود مقاومت و امنیت ساختمان را بالا برده تا با خیالی آسوده زندگی کنید. شهر مفتول برای بالا بردن این مقاومت در ساختمان‌ها یونولیت سقفی را به فروش می‌رساند. این مجموعه با بالا‌ترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت محصولات خود را به خریداران عرضه می‌کند. شهر مفتول محصولات ساختمانی دیگری را نیز به‌فروش می‌رساند که می‌تواند در افزایش مقاومت و استحکام ساختمان شما موثر باشد. هم‌چنین با عرضه انواع توری‌ها مانند توری پرسی، توری حصاری، فنس و… زمین‌های زراعی شما را نیز به فضایی امن تبدیل می‌کند. برای خرید محصولات شهر مفتول و بهره‌مندی از مشاوره رایگان این سایت می‌توانید با شماره  37556_021 تماس حاصل فرمایید.

admin
ارسال دیدگاه